Botoks ile kırışıklık ve deride ki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süresi 4-6 ay civarındadır. Etki süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgenin durumu etkilemektedir. Hamile veya emziren bayanlar dışında herkese botoks işlemi yaptılabilir.Oldukça kısa süren botoks işlemi, kazayağı, alın, boyun, kızgınlık çizgisi, kaş kaldırmak için, terlemeyi önlemek için kullanılabilir. Uygulama süresi 10-15 dakikadır. İşlem sonrası bir acı ve sızı hissedilmez. Hastalar uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir. Botoksun uygulandığı gün spora, kuaföre veya saunaya gidilmemesi önerilir ayrıca 3 gün havuza gidilmemelidir. Aynı gün uyku pozisyonuna dikkat edilmeli yüz üstü yatılmaması gerekmektedir.H Botoksun tam etkisi 5 ile 7 gün arasında tamamen görülür.

Alın, göz çevresi (kaz ayakları), kaş arası, burun yan duvarı, dudak üzerinde ince çizgiler, ağız çevresindeki kırışıklar ve boyun derisindeki kırışıklıklar ve bandlar yüz ve boyundaki mimik kasların kasılması sonucu oluşur. Kaş arası ve burun yan duvardaki çizgiler kızgın yüz ifadesi, göz çevresi ve alındaki çizgiler yaşlı ve yorgun yüz ifadesi ve ağız çevresindeki çizgiler ise üzgün bir yüz ifadesine neden olur.

Botoks yüzün bu bölgelerindeki mimik kasları geçiçi olarak kasılmasını bloke ederek yorgun, kızgın ve üzgün yüz ifadesini ortadan kaldırarak kırışıksız, daha genç, daha dinç bir yüz ifadesi elde edilir.

Botoks ile Diş Gıcırdatma Tedavisi

Diş gıcırdatma yani bruksizm, uyanık ya da uykudayken bilinçsiz bir şekilde dişlerin gıcırdatılarak fiziksel ağrı ve ciddi diş problemlerine yol açabilecek bir sorunu ifade eden tıbbi bir terimdir. Kronik dişlerin gıcırdatma baş ağrısına, kulak ağrısına, yüz ağrısına ve hatta migrenlere neden olabilir.Ayrıca hastanın dişlerini çok fazla sıkması ile estetik görünümde yüzü kareleştirir.Bu durumu kas içerisine uygulanacak toksinle kaslrın gevşemesine ve bu sayede çene hattının ovalleşmesine neden olur.

Dolgu nedir?

Yaşlanma ile birlikte cilt altı yağ tabakası ve cildin hyalüronik asit, elastik ve kollajen lifler gibi bazı yapısal elemanlarında azalmalar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgular, işte bu kırışıklık, sarkma, izleri gidermek, bazen de dokuya şekil veya hacim vermek için cilt altına enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelerdir.

Dolgular nasıl etkili olur?

Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri, kırışıkların altını doldurarak kırışıklığı düzeltir, yüze hacim vererek sarkmaları giderir, hacmi az olan yerlerde dolgunluk yaratarak şekil verir. Bazı dolgu maddeleri geçici olmalarına rağmen, cilt altında bulundukları süre boyunca ciltte yeni kollajen yapımını uyarırlar. Böylece ciltte yenilenme meydana geldiği için dolgu maddesi eridikten sonra bile uygulanan bölge ilk haline göre çok daha iyi gözükmektedir.

Yüz dolgusu nasıl yapılır?

Dolgu maddeleri, kırışıklık hattına, şekil verilmek istenen ve doktorunuz tarafından uygun görülen bölgeye, ince bir iğne veya ucu künt kanüller yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu yaklaşık 20- 30 dakika sürmektedir. Sonucu hemen fark edilir.

Yüzde ne amaçla, hangi bölgelere dolgu uygulanabilir?

  • Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
  • Nazolabial olukları (burun kenarından ağız köşesine doğru inen çizgiler) düzeltmek
  • Gözaltındaki çökme ve morlukları gidermek
  • Yüzdeki sarkmanın giderilmesi için noktasal uygulama
  • Ağız kenarlarındaki sarkma çizgilerini azaltmak
  • Çene ve çene hattını belirginleştirmek
  • Dudak şekillendirmek ve dolgunlaştırmak
  • Dudak etrafındaki kırışıklıkları yok etmek
  • Kaşa şekil vermek
  • Burunda küçük şekil bozukluklarını gidermek ve burun ucunu kaldırmak
  • Kaş arasındaki çizgileri azaltmak
  • Akne ve yara izlerinin gidermek

Dolgu tedavisinin etki süresi ne kadardır?

Kullanılan dolgu maddesi, ürünlerin özellikleri, uygulama alanı ve bazı kişisel özelliklere göre dolguların kalıcılık süresi değişmektedir.